Velikonoce s tradicí netradičně

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 22. 03. 2010

Způsobů, jak si užít Velikonoce, existuje nepočítaně. Někdo je slaví v souladu s liturgickou tradicí, někdo vítá Velikonoce jako symbol přicházejícího jara, jiní berou prodloužený velikonoční víkend jako skvělou příležitost k relaxaci a oddychu - doma, na chalupě, na horách s posledními zbytky sněhu... nebo na zámku.


Ovšem pozor, zámecké Velikonoce, přesněji řečeno tradiční zámecké Velikonoce na Chateau Mcely, to nejsou vajíčka z křišťálu ani zajíčci z brokátu! Zdejší hosté zažijí nezapomenutelný víkend se symboly, zvyky a chutěmi, které dobře znali a ctili generace našich předků z přívětivého polabského regionu. Právě tam, uprostřed magického Svatojiřského lesa, jen necelou hodinu jízdy od Prahy, se nachází romantické Chateau Mcely (v minulosti venkovské sídlo šlechtické rodiny Thurn-Taxisů).


Součástí velikonočního balíčku od 2. do 5. dubna je například osvěžující koupel ze šesti druhů bylin v soukromí pokoje, promítání pohádek pro děti, procházka za jarními květinami Svatojiřského lesa v doprovodu znalého průvodce, malými i velkými návštěvníky oblíbené zdobení mcelských velikonočních perníků, inspirativní ukázka pletení pomlázky i malování vajíček, hledání velikonočního pokladu v přilehlém anglickém parku v rámci dopoledního dětského programu, kdy si rodiče mohou odpočinout a především klid a pohoda svátečních dní spojená se zábavou pro celou rodinu. Velikonoční atmosféru umocní stylové menu vyhlášené restaurace Piano Nobile a pondělní brunch.


Prodloužený víkend na Chateau Mcely je možné využít také ke komplexnímu a navýsost příjemnému povzbuzení těla po dlouhé zimě. Ve zdejších lázních Honey, Silk & Pearls Chateau Mcely Spa jsou připraveny speciální jarní terapie Jarní probuzení (očista těla), Jarní omlazení (kosmetické ošetření) a výživný vlasový zábal s vůní louky.


Podrobné informace o Tradičních zámeckých Velikonocích na Chateau Mcely jsou k dispozici na www.ChateauMcely.com



Autor: Oblibeny.cz -vytvořeno podle informace (tisk. zprávy) zaslané pořadatelem

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.